Blog
Blog image post (sticky)
Donec vitae hendrerit arcu, sit amet faucibus nisl. Cras pretium arcu ex. Aenean posuere libero eu augue condimentum rhoncus. Praesent ornare tortor ac ante egestas hendrerit. Aliquam et metus pharetra, bibendum massa nec, fermentum odio.
Dolum makinası günde kaç dolum yapar
Merhaba bu yazımızda dolum bir dolum makinasının günde kaç adet dolum yapacağı hakkında biraz bilgi vermeye çalışacağım.
Hepimiz biliyoruz makinaları çok farklı boyutlarda olabiliyor örnek veriyorum elektronik dolum makinaları olabiliyor pino Matic dolum makinaları olabiliyor peristaltik dolum makinaları olabiliyor endüstriyel otomatik dolum makinaları olabiliyor veya bu dolum makinalarına bağlı farklı etiketleme cihazları kapak sıkma aletleri gibi bir çok makinelerde olabiliyor.
Kendi makinalarınızdan örnek vermek gerekirse demene 160 modelimizle oldukça iyi sayılarda dolum yapabiliyorsunuz. Aslında burada sayı vermekten ziyade sizin günde yapabileceğiniz kabiliyetiniz de bu konuda oldukça yüksek bir sayı vermemize olanak sağlıyor veya sağlamayabiliyor bunun sebeplerinden bir tanesi makinanın aslında yapabileceği hız sizin yapabileceğiniz günde yapabileceğiniz kapasitede oldukça yüksek olması.
Siz tekli bir cihaz aldığınızda örnek DM 160 dolum makinasını almış olduğunuzu düşünürsek bu bu makinenin size 1,5 saniyede bir dolum verdiğini ve bir sonraki yarım saniyede de veya bir saniyede de bir sonraki kişiyi geçtiğinizi düşünürsek fazla fazla hesaplayıp üç saniyede bir dolum yapacağınızı düşünürsek dakikada yaklaşık olarak 20 adet dolum yapabilirsiniz gibi gözükebilir. Ve bu saatte size ortalama dolum olarak 60 ile çarptığımızda 1200 adet gibi bir sayı oluşmakta.
Bu sayıyı baz aldığınızda günde de 8 saat çalıştığınızda örnek olarak 9600 gibi bir dolum yapabileceğiniz gözüke bilmekte günde 8 saat çalışarak 9600 adet yapabileceğiniz gördüğünüz bir makineyi düşünün fakat maalesef insanların makine gibi çalışması mümkün olmadığından bu 9600 sayısını maalesef sizler alamazsınız. Çünkü insanlar dolum yaparlarken farklı şeylerle ilgileniyorlar örnek vermek gerekirse şişelerinizin etiketlerini, kapaklarini kapatmak gibi veya bunları kutuya dizmek gibi bir çok farklı işleri de yapmanız gerekmekte tabii bunları komple eklediğimizde günde yapabileceğiniz belki de en Realistik ve bizim müşterilerimizden aldığımız bilgilere göre 3000 ile 3500 gibi bir sayıları maalesef bir kişi tek başına geçememmekte.
Bu verdiğimiz sayı aslında gerçek bir sayıdır bu bizim müşterilerimizin uzun zamandır onlarla olan diyaloglarımızdan dolayı aldığımız aşağı yukarı maksimum sayılardır. Tabii insanların çalışma şekli herkesin aynı olmayabilir sizlerin çalıştıracağınız bir eleman olduğunu düşündüğünüzde maalesef bu sayıları da alma olasılığınız çok daha düşebiliyor.
Bunun sebeplerinden bir tanesi iş yeri sahibinin üstlendiği gibi çok daha canla başla dolum yapamamaklarından kaynaklanmaktadır. Sizler dolum makinası alırken aslında hangi doğum makinası değil de daha çok dolum makinasında çalışacak kişinin günde ne kadar yapabileceğini veya aşağı yukarısa dakikada veya saatte kaç tane çıkarması gerektiğine göre hesap yapmanızı tavsiye ederim.
Günlük olarak yapılan dolumlar da gün sonunda kaç tane dolum yaptığınızda bir çok cihazlarımız özellikle elektronik olanlar göstermektedir buradan günde kaç tane dolum yaptığınızı ve kaç saat çalıştığınızı bakarak günlük ne kadar yapabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Evet sizlere bir dolum makinasıyla günde ne kadar yapacağınızı anlatmaya çalışıyorum burada ikinci en önemli düşünmemiz gereken husus dolum yapılan sistemi nasıl olduguyla da kaynaklıdır yazımın başında verdiğim örnekte nazlı bir cihazda ve tek başınıza yaptığınızdaki bir sonucu anlatmaya çalıştım şimdiyse tek nazlı bir cihazda ve birden fazla kişinin çalıştığı bir ortam olduğunu düşünelim. Bu gibi durumlarda dolum yapan kişi sadece Doğumla ilgili edeceğinden dolayı dolum sayıları çok daha fazla arta bilmektedir bu oran gene göreceli olup fakat müşterilerimizden aldığımız aşağı yukarı bilgilere göre 7000 veya 7500 gibi sayılara çıkabilmeklerdedir. Bunun sebebi dolum yapan kişinin farklı şeylerle uğraşmaması ve sadece şişeleri doldurmasından kaynaklanmaktadır. Fakat burada gördüğümüz üzere 9500 gibi bir sayıyı hala ulaşamadık.
Bunun en önemli sebebi insanların maalesef ki makine gibi çalışamalıdır. Fakat şöyle bir durumda dokuz 9500 gibi sayıları aşabilir ve çok daha fazla belki yapabilirsiniz. Örnek olarak durumunuzun bir saniyeden çok daha kısa sürede olduğunu düşünürseniz ve ikinci dolma da çok kısa sürede başlarsanız 9500 gibi sayıları çok çok çok daha hızlı bir şekilde geçebilirsiniz fakat bu Aynı zamanda hataları da arttırabilir size daha fazla yorgunluk verebilir.
Ayrıca dol ununuzu arttırmanı farklı yöntemleri de var örnek vermek gerekirse çok kafalı dolum makinaları bunlar genellikle birden fazlana sahip olan dolum makinalarıdır. Bu tarzda dolum cihazlarında makinaınıza ek olarak bir şişelerinizin dizili olabileceğini veya koyabileceğiniz bir aparatında olması gerekmekte bu olmadığı taktirde dolu makinanızın aslında tekliden pek de bir farkı maalesef kalmaz fakat aparat kullanımı dolumlarda oldukça size Hız kazandırabilir aynı zamanda sayılarınızı kat ve kat attırabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse dörtlü bir dolumu yaptığınızı düşünürsek Kns4 dolum makinamızda olduğu gibi tepsiinize koyduğunuz veya tepside dizdiğiniz şişelerin hazır olduğunu da düşünürsek üç saniyede 1.04 tane dolum almanız gerekmektedir bu da size dakikada 80 adet gibi oldukça iyi bir sayı verebilmekte.
Fakat burada büyük bir problem ortaya çıkıyor çünkü üç saniyede dört dolum aldığınızda şişelerinizin kapağını kapatmak için bir saniyeden çok çok daha az zamana ihtiyacınız olmaktadır. Maalesef ki üç saniyede dört tane dolum aldığınızda dolumlarınız dört katına yine de çıkmamaktadır. Genellikle tavsiyemiz dört tane dolumun haricinde bunların otomatik olması ve otomatik olan bu dolumda kapak ve etiketlerin otomatik bir şekilde kapatılması gerekmektedir.
Yapılmadığı takdirde insan gücüne dayalı olarak çok çok yüksek sayılar maalesef alınamamaktadır. Örnek olarak dörtlü dolum makinamızda dakikada 80 adetlik bir dolum aldığınızda ve bunu 60 dakikalık yani 1 saat ile hesapladığımızda 4800 adet gibi saatte dolum aldığınızı görebilirsiniz ve bu da sekiz saatlik bir çalışma ile 38.400 gibi bir rakamlara çıkabilmek de.
Bu rakamlar oldukça ciddi rakamlar olabilir orta ölçekli veya büyük ölçekli bir firma için fakat 38.400 tane kapağın kapatılması bunların bu şişelerin etiketlebilmesi aynı zamanda kolilenmesi ve paketlenmesi gibi işlemlerin yapılması dolumdan çok çok daha zor Ulaşılması güç bir hale gelir. Sizlere bu yazımızda dolum makinalarının aslında kaç adet yaptığı hakkında biraz bilgi vermeye ve sizi biraz bilgilendirmeye çalıştık
DMN teknoloji olarak hangi makineyle kaç adet yapacağınızı kaç kişi yapacağınızı ve bu kişilerin neler yapacağını bize kısaca bilgi olarak verirseniz sizden aşağı yukarı kaç adet çıkartbileceğinizi ve ürünü kaç mililitre olduğu da tabii bu konuda önemli ,size kısaca yardımcı olabiliriz
Zeytin yağı için hangi makine tipleri kullanılmalı
Merhaba bu yazımızda sizlere zeytin yağları için en uygun olan dolum makinaları hakkında biraz bilgi vereceğim. Ülkemizde zeytin hasadı başladı ve buda şimdiden erken hasat olan zeytinlerin dolumları için uygun olabilecek makine arayışına itmiştir. Zeytin yağlarının dolumları için genellik 304 çelik cihazlar kullanılmalıdır. bu tip cihazlar pnomatik’de olabilir aynı zamanda manüel de olabilirler. Ülkemizde en çok kullanılan dolum cihazları genellikle pnomatik hava ile çalışan cihazlardır. Özellikle Zeytin yağı sektöründe gıdaya uygunluk çok önemlidir. Gıdaya uygun olmayan dolum cihazlarının zeytin yağları gibi gıdaya uygunluk olması gereken makinelerde kullanılması önerilmez. Lütfen alacağınız makinenin zeytin yağı dolum için uygun bir makine olduğuna dikkat ediniz. Makine alırken bizleri lütfen arayınız.
dolum makinaları kullanım alanları nelerdir
Dolum Makinaları: İşletmelerin Üretim Süreçlerindeki Yardımcıları
İşletmelerin üretim süreçlerinde verimlilik ve kalite önemli rol oynar. Bunun sonucu olarak, dolum makinaları giderek daha fazla tercih edilmektedir. Dolum makinaları, ürünlerin hızlı ve doğru bir şekilde dolumunu sağlar. Bu, işletmelerin zaman ve maliyet açısından avantaj sağlamasına yardımcı olur.
Dolum makinaları, birçok farklı sektörde kullanılabilir. İlaç, gıda, kimyasal ve benzin gibi sektörlerde sıklıkla kullanılır. Dolum makinaları, manuel dolum yapmak yerine, hızlı ve doğru bir şekilde ürün dolumunu sağlar. Ayrıca, dolum makinaları, çalışanların ellerinde meydana gelen yorulma veya hastalık riskini de azaltır.
Dolum makinaları, modern teknolojinin sonuçlarından biridir. İleri teknolojik özelliklere sahip olan bu makinalar, ürün dolumunun doğruluğunu ve verimliliğini arttırır. Ayrıca, bu makinalar, ürünlerin kalitesini de kontrol etme imkanı sunar.
Sonuç olarak, dolum makinaları, işletmelerin üretim süreçlerinde verimliliği ve kaliteyi artırmak için yardımcı bir araçtır. İşletmeler, dolum makinalarını tercih etmeleri durumunda, zaman ve maliyet açısından avantaj sağlamaya ek olarak, çalışanlarının sağlığını da koruyabilirler.
Dolum makinaları, çeşitli ürünlerin dolum sürecini otomatik olarak yaparlar. Bu, işletmelerin manuel olarak yapılan dolum işlemlerini ortadan kaldırarak, verimlilik ve hızı arttırır. Dolum makinaları, ürün dolumundaki hataları ve bozuk ürün oranını minimum seviyede tutar. Ayrıca, dolum makinaları, ürünlerin etiketlenmesini, paketlenmesini ve depolanmasını da içerebilir.
Dolum makinaları, birçok farklı türde bulunabilir ve çeşitli ölçülere göre üretilir. Örneğin, hava ile dolum yapılan makinalar, su ile dolum yapılan makinalar veya viskoz maddelerin dolumu için spesifik olarak tasarlandığı makinalar bulunabilir. Dolum makinalarının tasarımı, ürün tipine, dolum hacmine ve hızına göre değişebilir.
Dolum makinaları, çalışanların çalışma şartlarını da iyileştirir. Manuel olarak yapılan dolum işlemleri, çalışanların fiziksel yorgunluğunu arttırabilir ve hastalıklara yol açabilir. Dolum makinaları ise, çalışanların fiziksel yorgunluğunu ve hastalık riskini minimum seviyede tutar.
Dolum makinaları, işletmelerin üretim süreçlerini kolaylaştırarak, verimliliği, hızı ve çalışanların sağlığını artırır. Bu nedenle, işletmeler, dolum makinalarını kullanmaları durumunda birçok fayda sağlayabilirler.
Endüstriyel peristaltik dolum cihazları
Endüstiyel bazda peristaltik dolum cihazları üzerine çok tecrübeliyiz. Bu tecrübemiz sadece dolum amaçlı değil ayrıca hangi peristaltik başlığın hangi üründe çalışacağı. Kullanıcağınız üründe dayanıklı olup olmadığı. Ayrıca hangi tip peristaltik hortum içe bu işi yapacağınız tecrübelerimizi sizlere aktarmaktayız. Tecrube özellikle endüstiyel anlamda makine kullanıcaksanız oldukça önemlidir. Yapılacak yatarımızın boşa gitmemesi ve sizlerin uzun vadede sorunsuz ve problemsiz bir şekilde çalışabilmeniz için herzaman değerlidir. Peristaltik dolum makinelerinin bir çok tipi firmamızda bulunmaktadır. Mikro litre hassasiyetindede cihazlarımız bulunmaktadır. Labaratuarlarınızda kullanım için oldukça uygundur. Labaratuar ortamında bir çok makine bulunmakta ve bunlardan birtaneside peristaltik dozajlama cihazlarıdır.
Peristaltik dolum makinası alırken nelere dikkat etmeliyiz? Evet bu soru bizlere çok sorulmaktadır. Peristalik cihaz almayı düşündükten sonra bu cihaz için en önemli unsur kullancaığınız sıvının makineye uygun hortumlara uyduğunu sormalısınız. Her firmanın bütün ürünleri bilmesi bilmesi mümkün değildir. Çok fazla çeşit ürün bulunmakta ve bu ürünlerin organik veya sentetik olanları bile mevcuttur. Sizlerinde ürünleriniz hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir ki doğru makine seçimine ulaşabilesiniz.
İkinci olarak ürünün peristaltik başlığa uygun olup olmadığıdır. Uygunluktan kastımız. Bazı ürünle örnek vermek gerekir ise basit plastiklari eritmekte veya parçalayabilmektedir. Sizler başlık seçimi yaparken bu konuya dikkat etmelisiniz.
Üçüncü olarak başlığın sizin dolum aralığınıza uygun olup olmadığıdır. Bu konu oldukça görecelidir. Çünkü bir müşterimiz dolum süresini sorun etmezken bir müşterimizde dolum sürelerinin en kısa sürede olmasını istemektedir. Bu sebeple peristaltik başlığının dolum aralığınıza uygun olup olmadığına bakmalısınız.
Son ek olarak bilgi vermek istediğim ise cihazın çalışma şekli motor tipi veya cihaz progmlaması hakkındadır. Bu alacağınız makinenin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Örnek vermek gerekirse motor tipi step motor olabilir fakat geri şekme özelliği olmayabilir veya dolum sayacı veya dolum sayısı gibi özellikleri bulunmayabilir. Sizler ihtiyaçlarınızı bir liste yapıp o ihtiyaçlara göre makine arayışına girmeniz ve aradığınız kriterlerde cihaz bakmanızı öneririz.
Elektronik Flakon Şişe Dolum Makinası
Flakon dolumları genellikle sorunlu olmaktadır. Bunun başlıca nedeni ürünlerin çok küçük olması ve hassasiyet oranının oldukça yüksek olmasıdır. Folakon dolumlarında özelikle peristaltik zihazlar kullanılır. Bu cihazlar hortumları sıkarak dolumları gerçekleştridiği için oldukça hata parı düşük şekilde dolumları gerçekleştirirler. Bu dolumların en önemli avantajı ürünleri sağlıklı ve mikro litre hassasiyetinde dolumları gerçekleştirmektir. Flakon dolumlarında pnomatik kullanımı yerine elektronik step motorlu bir cihazın kullanılmasının en büyük avantajıda ürünü doldururken sıvılara çok daha rahat dolum yaparken hükmetmektedir. Ucundaki damlayı bile geri çekebilen bu cihazlar nozzle veya filitre gerekmeksizin sarf malzemesi sadece silikon bir hortum ile dolumu gerçekleştirmektedir. flakon şişeler boylarına göre değişmektedir. içerisine koyduğunuz sıvının hassasiyetinin yüksek olduğu ürünlerde genellikle kullanılırlar. Flakon şişeler genellikle cam olurlar ve farklı boylarda olabilirler.
Flakon şişeleri genelde çoklu başlılarla doldurabilirsiniz. Aynı zamanda tekli başlıklarda bulunmaktadır.
Örnek vermek gerekirse Firmamızın ürettiği PP15 modeli ile bu işi çok rahatlıkla yapabilirsiniz.
PP15 modelimiz bu iş için oldukça uygun bir cihazıdır. Farklı ölçülerde hortum kullanabilir ve bu hortumlar değiştirerek saniyedeki dolumlarınızı arttırabilirsiniz.
Ayrıca PP15 modelimize ek olarak bu modelimizin hortum başı daha az kapasiteli olup fakat dolum sayısı 2 veya 4 lü olan DG4 modelimizde mevcuttur
DGx 4 modelimizin ayrıca DG2 modelide mevcuttur.
Bu modellerimizi mağazamızda görebilirsiniz.
Makine çeşitlerimizi ve flakon dolumu yapabilecek olan elektronik dolum chiazlarımızı herzaman magazamızdan görebilir ve deneyebilirsiniz.
Yerli Üretim Dolum Makinası Fiyatları Hakkında
Yerlü üretim dolum makinaları üreticinin Türk olması sebebi ile herzaman daha hesaplı ve uygundur. Bir çok dolum makinası tipi mevcuttur. Toz dolum makinas, Sıvı Dolum makinası, granül dolum makinası, krem dolum makinaları gibi bir çok tipi mevcuttur.
Firmamızın ürettiği dolum makinaları sayesinde küçük ve orta ölçekli imalatçılar herzaman daha avantajlı olurlar. Bu avantaj garanti süresi ve yedek parçalarının ulaşılabilir olması ayrıca büyük bir avantaj sağlar. Yerli parlarında üretilen makinelerde kullanılması sebebi ile bu makinelerin uzun yıllar kullanılabilmesi sağlanır. Herzaman üreticiden ve üretime devam eden firmalardan makine almaya çalışın. Dolum makinesi alırken bu makine yerli üretim olup olmadığın sorun. Fiyatları hakkındada sizlere bilgi vereceklerdir. Fiyat bu konuda en önemli olmasına karşın belli durumlardada malsef daha pahalıya gelebilmektedir. Bu pahalılığın sebebi genellikle daha kaliteli malzemenin kullanılması veya üretim maliyetlerinin herzaman birazdaha uzak doğu mallarına göre pahalı kalmasıdır.
Uzak doğu mallarında genelde servis ağının az olması ve makine sorunu olduğunda haftalar veya aylar beklenmesi gerekeceğini malesef unutmayalım. Direkt olarak uzak doğudan almak herzaman avantajlı değildir. Yerlü üretim makine aldığınızda karşınızda herzaman bir muhattap bulabilirsiniz. Fakat bu uzak doğu malları için pekde geçerli değil. Fiyatın ucun olmasıda siz sorun yaşadığınızda başlıyor malesef. Fiyatı uygun olsun diye aldığınız makine bozulduğunda karşınıda bir muahhattap bulmaktan daha çok o yardımın en kısa sürede gerçekleşmeside önemlidir. Bu sebeple muhattap olacak kişi size nekadar telefonla yardımcı olacaktır bu malesefki çok büyük bir soru işareti.
Yerli üretim olan makineler için yıllar sonra bile geçtiğinde o makineyi rahatlıkla tamir ettirebilir veya o makinenin parçalarını ülkemizde bulabilirsiniz.
Yeri Üretim Dolum Makinaları
Türkiyede yerli üretim yapan ve bu konuda kendisini geliştirmiş bir çok makinefirması bulunmaktadır. Dolum makinası alırken yerli üretim almaya ve yerli firmaları desteklemeyi lütfen unutmayalım. Yerli dolum makinası almak genellikle en çok avantajlı bir seçimdir bunları sıralamak istersek;
Dolum makinası servis işlemleri
Dolum makinası alırken yerli üretimlerde herzaman servis almak kolaydır. Fakat yurtdışından alınan ürünlerse servis imkanı sınırlı veya kısıtlı olduğundan sorunlarınızı çözmek bazen yeni makine almaktan daha zordur. Genellikle ithal olan dolum makinalarını satan firmalar yurtdışından getirdikleri için cihazlarını iyi tanımamakta ve satış sonrası yaşanacak sorunları müşteriye iletememektedir. Makinenin yapabilecekleri ve yapılırken olacak sorunları en iyi kullanıcı ve üreticidir. Ürünü atıp satan firmalar bu konuda deneyimli olmadıkları için size uzun vadede yardımcı olamaktadırlar.
Dolum makinesi alırken ihtiyacınıza uygun olacak ürünlerin alınması.
Dolum makineleri yurtdışından gelirken genel ihtiyaca uygun şekilde satılırlar. Sizin tam olarak istediğiniz bir üründe çalışacak makineleride ithalatcı firmalar pek stok yapmak istemezler. Bu konuda sizleri yerli üreticinden ihtiyacınız olabilecek makinelerin yaılası konusunda yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.
Dolum makinası aldıktan sonraki yardım
Dolum makinası alıp iş yerinize görtürdükten sonra herzaman yardıma ihtiyacınız olmaktadır. Yurt dışı menşei olan cihazları alıp satan firmalar sizlere bu cihazları verir ve ürün hakkında detaylı bir bilgileri olmadığı için genellikle kendi kendinize veya internet üzerinden yardım alabileceğiniz bir kaç video veya siteye bakarsınız ve size çok zaman kaybetirir. Sorun olası durumunda veya yapamama gibi bir durum olası durumunda ithal olarak getiren firmalar bunları geri almaktan çekinirler çünkü paketleri açılmış bir ürünü başka bir kullanıcı almak istemez .. Bu gibi sorunların olmaması için Yerli Malı ürünleri almanız sizin için uygun olacaktır.
Yeri üretim yapan firmalar herzaman avantajlı olmayabilir.
Yeri olması herzaman o makinenin en kaliteli olduğu anlamına tabiki gelmez. Sizler makine seçimi yaparken size en uygun ve en kaliteli olanı seçmelisiniz. Hatta yeri üretim yapan bir kaç firmanın makinesine bakıp onlardan en iyisinide seçebilirsiniz. Makine alırken herzaman ürünü tanıyan daha önce o üründe çalışmış ve tacrübesi olan bir firma seçin. Size biz bunu yaparız diyip hiç bir fikri ve deneyimi olmayan bir firmaya bırakmayın. Zaman sizin en değerli hazıneniz hiç bir dakikasını boşa harcamayın.
Dolum Makinası alırken nelere dikkat etmeliyiz
Herzaman dolum makinası alırken en çok dikkat etmemiz gereken ürünün bize uygun olup olmadığıdır. Size ürün hakkında bilgi veren kişinin dediklerine herzaman kulak vermelisiniz.
Dolum makinası alırken bilgi veren kişinin verdiği bilgiler ışığında ürünün size uygun olup olmadığı size bilgi olarak verilecektir. Sadece sizin ürününüz için değil ona benzer ürünlerdede uygun olup olmadığını sormalısınız.
Dolum aralığı;
Dolum aralığında sizin ürününüzün doldurulabilir olması ve size en kısa sürede dolum yapabilecek olması açısından lütfen sorunuz.
Hangi tür dolum yapılacağı;
Dolum yapılacak ürünlerin tipleri nelerdir ve bu ürünlerin cihaza uygunluğunu araştırınız. Dolum yapılacak ürünün içierisinde tanecik parçacık olması veya ürünün renkili veya kokulu olması gibi konuları sormalısınız.
Dolum Süresi;
Dolum yapılacak ürünün dolum yapılacak zamanıda oldukça önem arz etmektedir. Dolum yapıcak zamannın uzun olması hiç bir şekilde avantaj sağlamamaktadır.
Dolum Makinasının temizliği;
Dolum yapmadan önce ve sonrasında makinenin temizliği ve kullanım kolaylığı hakkında bilgi almalısınız. Dolum yapılacak ürünün veya ürünlerin birbirlerine karışmaması için makinenin temizliği hakkında hertürlü detayı öğrenmelisiniz.
Dolum işlemlerindeki hata payları;
Her makine hata yapar fakat bu hataların kullanıcı kaynaklımı veya makine kaynaklımı olacağını bilmelisiniz. Makine kaynaklı olabiliecek hataların neler olduğunu öğrenmelisiniz. Hataların nelerde olabilieceği ve hangi ürünlerde hata çıkacağı bilgilerini sorunuz. Sıfır hatasız bir dolum makinası muhtemelen yok demek istemeyiz fakat mümkün olduğunzca size uygun olabilecek hata payını törere edebileceğiniz bir çihaz şeçmelisiniz diyebiliriz.
Dolum makinasının uygunluğu;
Makine uygunluğundan kastımız dolum makinasının sizin kullancağınız sektöre uygun olup olmadığıdır. Makinenin uygun olup olmadığını ve ne tür ürün kullanıyorsanız o ürünlerde kullanılıp kullanılmadığı hakkında herzaman bilgi alın.
Labaratuar Dolum Makinaları
Labaratuar dolum makinaları genellikle hassiyet oranları çok yüksek ve hata payları oldukça düşük cihazlardır. Labaratuarlarda kullanılan dolum makineleri genelde hortumları değiştirilebilen tipte cihazlardır. Ayrıca Şrırnga dolum tipinde mikro litre hassasiyetinde Jul dolumu yapan cihazlarda mevcuttur. Labaraturada kullanılan peristaltik tipi dolujm cihazları hassasiyetleri en yüksek dolum cihazlarındandir. Dakikada dolum hızı 9ml olan DG4 modelimiz bunlardan birtanesidir.
PS150 modelimizde 2×4 lük hortum kullandığı için yüksek hassaiyette damlasını bile geri çekme özelliği bulunan cihazlarımızdandır.
Mikro Litre hassasiyetinde falkon dolumları için kullanabileceğiniz basit ve hassas cihazlardandır. Türkmali olması ve program ve tasarımlarının türkiyede firmamız tarafından üretilmeside ayrıca gurur kaynağıdır.
Labaratuarlarınızda kullanabileceğiniz bir diğer makinemizde PP15 peristaltik cihazımızdır.
Bu makinemiz step motorlu çalışmakta ve dolum labaratuarda olmassa olmaz makinelerden bir tanesidir. iç çapı 1mm den başlayarak 10mm e kadar dolum yapılabilir.
Farklı hortum kullanılması kullanılacak ürünler için ve dolum aralığı açısından oldukça çeşitlilik sağlar. Ayrıca nozzle veya filitre kullanımına ihtiyaç duymaksızın dolumlarınızı gerçekleştrebilirsiniz. Ayrıca Nozzle kullanımı yerine cihaz üzerinden hortum ucundaki damlayı geri çekerek damlasını bile ziyan etmeksizin işlem yapabilirsiniz.
Bu tür cihazlarımızın ayrıda DGX4 veya DGX2 gibi modelleri de mevcuttur.
Peristaltik dolum cihazları labaratuarlarda oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. d-Doldurmak istediğiniz ürünler hakkında bizleri arar veya email olarak bizlere bilgi verirseniz sizlere yardımcı olmaktan ve size tacrubelerimizi iletmekten onur duyarız. Yakın zamanda PP15 gibi step motorlu cihazlarımızın 2 li ve 4 motorlu versiyonlarıda gelicektir. Firmamızı takip etmeye devam ediniz.
Parfüm Dolum Makinesi
Sizlerle bu yazımızda parfüm dolum makinaları hakkında biraz bilgi vereceğim. Parfüm dolum makineleri ürünleri birbirine karıştırmada farklı tiplerdeki parfümleri istediğiniz ölçülerde doldurmanıza yarayacak makinelerdir. Bizde parfüm dolumları için PP15 ve DMN-160 gibi cihaları vermekteyiz. Dilerseniz bu makinelerin farklılıklarını ve özelliklerine biraz değinelim.
İlk olarak DMN-160 elektronik sıvı dolum makinamız hakkında biraz bilgi vermek isterim. Bu cihazımız Standart dolumlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir cihazdır. Bu cihazımızla 20 ml ile 500ml arası dolumlarda kullanabileceğiniz akışkan basit olan bir çok ürünü doldurabilirsiniz.
DMN-160 modelinde ürün motor içerisinden geçtiği için ürün değişikliğinde giriş çıkış hortumunu bir kaba su koyalarak devir daim etmelisiniz.
Resimdede görüldüğü üzere bu makinemiz ile ister zaman ayarılı isterseniz pedal ile işlemleriniz gerçekleştirebilirsiniz. Bu Makinemiz ile Kalem parfüm veya oto kokuları ibi rünler malesef dolduramassınız.
İkinci olarak PG1 modelimizi anlatmak isterim bu cihazımızla aynı şekilde parfümlerinizi doldurabilirsiniz. Pg1 sıvı dolum makinası ile 20 ml ile 1500ml arası dolumlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
PG1 modelimiz motor içerisinden sıvıları geçirdiği için gün sounda veya ürün değişikliklerinde giriş çıkış hortumunu kaba su koyarak temiklik yapmanız gerekmektedir. PG1 modelimizin parfüm dolumlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı şekilde DMN-160 modelimizdeki gibi malesef kalem parfüm ve oto kokuları dolduramassınız.
bu yazımıda son olarak PP15 modelimizle parfüm dolumlarını biraz anlatacağım. Bu makinemiz ile parfümlerinizi ve aynı zamanda oto kokularınızıda rahatlıkla ürünleri birbirine karıştırmadan dolumlarınızı gerçekleştrebilirsiniz. PP15 modelimiz peristaltik olmasının gertirdiği avantaj ile hortumunu değiştirerek istediğiniz parfüm aromasını veya kokusunu geçirerek ve sonrasındqa hortum değişikliği yaparak işlemlerinizi gerçekleştrebilirsiniz.
Bu cihazımız ile hortum değişilkiği yaparak bir çok ürünü doldurabiilirsiniz. Hortumları 2×5 ile 7×10 arasında takılabilir olmasından dolayı isterseniz kalem parfüm dilersenizde nomal bir çok parfüm şişelerini doldurabilirsiniz.
Detaylı Bilgi için bizleri arayabilirsiniz. Ayrıca P3 modelimiz ve NP2 , NP4 ve NP6 modellerimiz kalem parfüm ve oto kokularında kullanılmaktadır.